No menu items!
  HomeStandpuntenVeiligheidVeilig en Vrij: voor een inclusief en veilig Knokke-Heist

  Veilig en Vrij: voor een inclusief en veilig Knokke-Heist

  Date:

  Vrij om nieuwe handelsideeën te ontwikkelen, een onderneming te starten of uit te bouwen. Een van de belangrijkste voorwaarde voor deze vrijheid is veiligheid. Zonder veiligheid is er geen vrijheid om jezelf te zijn, vrijheid om je bedrijf uit te bouwen of vrijheid om je kinderen op straat te laten spelen. In onze gemeente staat de veiligheid soms onder druk. PUUR KH, wil die druk naar beneden brengen.

  In een toeristische gemeente als Knokke-Heist moeten ondernemers in veiligheid kunnen werken en ondernemen. Daarom wil PUUR KH meer inzetten op handhaving en cameratoezicht om kleine criminaliteit en inbraken te bestrijden. Onze Lokale Politie moet de middelen blijven krijgen om hun werk nog degelijker uit te voeren, maar gericht op duidelijk afgesproken doelen.

  We willen een zichtbare Lokale Politie onder de mensen en niet altijd in een politiewagen of op de motor. Toerisme trok de afgelopen jaren ook vandalisme en criminaliteit aan. Daarom wil PUUR KH af van het imago dat men onze badplaats op stelten kan zetten. Handhaving en veiligheid moeten een topprioriteit zijn voor het gemeentebestuur, daarom wil PUUR KH dat de toekomstige burgemeester van veiligheid en handhaving tot kerntaak maakt, naast het leiden van het college.

  Knokke-Heist is zonder twijfel een aantrekkelijke gemeente. Migratie hoort daarbij. Of het nu gaat om toeristen, tweede verblijvers of mensen die zich hier permanent vestigen. Bij PUUR KH vinden we het belangrijk waar je voor staat. PUUR KH draagt deze Knokke-Heistse norm van inclusiviteit hoog in het vaandel. In de toeristische en woonzones moet “zone 30” de regel worden, maar met respect voor elke weggebruiker.

  Fietscontroles moeten elk moment van het jaar plaatsvinden. Racen met wagens of luidruchtige motoren horen niet thuis in een kind- en gezinsvriendelijke badstad die Knokke-Heist moet worden.