No menu items!
  HomeStandpuntenFiscaliteitMinder lasten, meer transparantie voor een bloeiend Knokke-Heist

  Minder lasten, meer transparantie voor een bloeiend Knokke-Heist

  Date:

  Voor ons is transparantie is voor PUUR KH het codewoord. Daarom zetten we in op een heldere communicatie over hoe belastinggeld wordt besteed. Want ja, het gaat om jóuw geld.

  Met PUUR KH aan boord, komen er geen gemeentebelastingen. Sterker nog, we schrappen de jaarlijkse taks op tweede verblijven en kijken naar goedkopere, of waar mogelijk, gratis parkeeroplossingen voor onze inwoners en zorgverleners.

  Echter, om ons streven naar betaalbaar wonen voor iedereen waar te maken, introduceren we een slimme, eenmalige belasting. Deze richt zich op kopers van nieuwe woningen die deze niet zelf bewonen tenzij ze verhuurd worden aan inwoners. De inkomsten uit deze maatregel vloeien rechtstreeks naar een fonds dat jonge mensen helpt om in Knokke-Heist te blijven of te komen wonen. We maken het dus voordeliger om vastgoed beschikbaar te stellen aan onze inwoners.

  We nemen de huizenmarkt onder de loep met strenge controles op domiciliëring en door slimme, A.I. gedreven digitale oplossingen. Ons doel? De invloed van buitenaf verminderen en Knokke-Heist aantrekkelijk houden voor wie er echt woont.

  De huidige belasting op afwezigheid van parkeerplaatsen bij nieuwbouwprojecten blijft. Maar we zetten ons in om te voorkomen dat investeerders alle parkeergelegenheid opkopen. De opbrengsten? Die investeren we in nieuwe parkeeroplossingen voor onze inwoners en gasten.

  Elke bestaande belasting en event of project subsidie wordt geëvalueerd. We willen zeker weten dat elke euro bijdraagt aan het welzijn van Knokke-Heist en haar inwoners. Evenementen, organisaties en verenigingen zullen hun meerwaarde voor onze gemeente moeten aantonen.

  PUUR KH staat voor een fiscaal beleid waarbij jij, de inwoner van Knokke-Heist, centraal staat. Nieuwe belastingen? Niet ten koste van onze inwoners. Integendeel, wij zetten jou voorop. Want samen bouwen we aan een Knokke-Heist waar het goed leven is.